2024. április 26. 13:33
WRC - 🇪🇺 Közép-Európai Rally
WRC - 🇯🇵 Japán Rally
ERC - 🇭🇺 Rally Hungary

A Ford szimulátorával sokat fejlődött a Rally1-es Puma

Az M-Sport Adrien Fourmaux-val meglepően jól szerepel idén a WRC-ben, ez azonban a Ford amerikai szimulátorának is köszönhető. 

Rovanpera ismét a hibrid Toyotával tesztelt (videó)

A Toyota csapata nem sokáig pihent a Horvát Rally után, szerdán már Szardínián tesztelt, ahol Kalle Rovanpera vezethette a Rally1-es autót. 

Az FIA nem áll háborúban a WRC gyártóival a 2025-ös szabálytervezet miatt

A februári Motorsport Világtanács után derült ki, hogy 2025-től komoly műszaki szabályváltozást tervez az FIA a WRC-ben, a tervek pedig komoly megütközést váltottak ki a WRC gyártóiból, akik a Horvát Rally előtt közös levélben kérték a szabályváltozás elhalasztását. 

Ogier a második versenyző, aki képes volt elérni a 100 WRC-dobogót

Sébastien Ogier igen szép mérföldkőhöz ért a Horvát Rally győzelmével, hiszen megszerezte 100. dobogós eredményét a WRC-ben, ennél többre pedig csupán Sébastien Loeb volt képes. 

Evans: Mega csatát vívtunk a Horvát Rallyn, azonban semmit sem nyertünk a pontrendszer miatt

Elfyn Evans hatalmas csatát vívott Thierry Neuville-el a Horvát Rally győzelméért egészen a vasárnapi második szakaszig, ahol mindketten hibáztak, végül pedig az esetből a walesi versenyző került ki jobban, hiszen a másodikhelyen zárt. Ez az eredmény azonban semmit sem ért az idei pontrendszernek köszönhetően. 

FIA: Nehéz megváltoztatni év közben a WRC-pontrendszert

Andrew Wheatley, az FIA rally igazgatója még a Horvát Rally elején beszélt az idén bevezetett WRC-pontrendszerről, pedig akkor még nem iehetett tudni, hogy a hétvégén miként is alakul. 

Martins Sesks az M-Sport csapatával ír történelmet két WRC-futamon!

Martins Sesks hatalmas lehetőséget kapott az M-Sport csapatától, miután két WRC-futamon is a fordos csapat Rally1-es, de hibrid rendszer nélküli autójával indulhat. 

Neuville a verseny nagy részében a győzelemért harcolt, de elégedett a Horvát Rally 3. helyével is

Thierry Neuville elégedetten értékelt a Horvát Rallyn elért harmadik helyezést követően is, hiszen bár vasárnap hibázott, mégis azonos pontszámot szerzett a második helyen záró Elfyn Evans-szel, így továbbra is hat ponttal előzi meg legfőbb riválisát. 

Teljesen elértéktelenedett az összetett versenyeredmény a WRC új pontrendszere alapján

A WRC idén bevezetett pontrendszere Horvátországban is megmutatta, hogy szinte semmit sem számít a versenyen elért eredmény. 
24,678RajongókTetszik
1,925KövetőkKövetés
1,980FeliratkozóFeliratkozás

F1

Katsuta kezdett vasárnap a legjobban, Evans csökkentette hátrányát a Horvát Rallyn

Takamoto Katsuta nyerte a Horvát Rally első vasárnapi szakaszát, míg Elfyn Evans gyorsabb tudott lenni a verseny élén álló Thierry Neuville-nél. 
A Cseh Rally Bajnokság szezonnyitó Rally Sumava Klatovy versenyének első szakaszán balesetet szenvedett az 55-ös rajtszámú autóval induló páros. A baleset során a pilóta és navigátor is kórházba került, ott azonban sajnos a navigátor elhunyt.